Frilansöversättare finska-svenska

Lingsoft är ett fullserviceföretag inom språk och Finlands och Nordens ledande leverantör av språktjänster och språkteknologiska lösningar. Vi erbjuder mångsidiga tjänster och lösningar för analys, behandling, produktion och hantering av både talat och skrivet språk. Oavsett om utmaningen är flerspråkighet, interaktion, tillgänglighet, begriplighet, sökbarhet, produktivitet, effektivitet eller kvalitet står språket – text, tal och betydelser – i centrum.

Lingsoft har över 30 års erfarenhet av flerspråkiga kommunikationstjänster, allt från översättningar för den offentliga förvaltningen i Finland och för EU-organ till programlokalisering och innehållsproduktion.

Vi söker nu nya översättare med språkkombinationen finska–svenska som samarbetspartner för översättning och efterredigering av texter för den offentliga förvaltningen.

Vi förutsätter att de sökande har svenska som modersmål.

Vi önskar att du

  • har erfarenhet av översättningar för den offentliga förvaltningen eller intresse för att utvidga din kompetens inom området
  • har goda kunskaper i finska
  • har firma, företag eller möjlighet att fakturera via en faktureringstjänst
  • har studerat inom branschen eller har annan lämplig utbildningsbakgrund (t.ex. översättningsvetenskap, språkvetenskap, ekonomi eller statsvetenskap)
  • har goda IT-kunskaper och behärskar översättningsverktyget Trados Studio eller vill lära dig använda det
  • har förmåga att lära dig snabbt och vilja att ta tag i utmaningar
  • har förmåga att ta initiativ och lösa problem
  • är noggrann, snabb och flexibel

Vi erbjuder dig mångsidiga översättningsarbeten från olika specialområden inom den offentliga förvaltningen samt en utsiktsplats över de senaste innovationerna inom översättnings- och språkteknologibranschen.

Blev du intresserad? Skicka din ansökan och CV till vendors@lingsoft.fi. Ange ”Frilansöversättare (Offentlig förvaltning) - Förnamn Efternamn” som epostmeddelandets ämne.

Frågor som gäller uppgiften kan också skickas till adressen vendors@lingsoft.fi. Ange då ”Frilansöversättare (Offentlig förvaltning)” som e-postmeddelandets ämne.

Med önskan om samarbete

Lingsoft